Achter zonder twijfel de kleinste gevel die er in Maastricht te vinden is, bevindt zich een architectonisch monument met aan de ene kant op de begane grond ‘Salon des Arts’, een huisgalerie waar regelmatig kunstexposities worden gehouden en aan de andere kant op de eerste en tweede verdieping. ‘The Art Residence’, een zeer ruim en luxe gastenverblijf dat plaats biedt aan maximaal 6 personen.
Dit bijzondere pand is gelegen aan het Keizer Karelplein, een pleintje in hartje centrum op slechts een halve minuut lopen van het belangrijkste en bekendste plein van Maastricht; het Vrijthof.

Eerst aankomende expositie

Misschien kent u het beeldje, onderaan rechts, maar weet u niet wie de maker is. Net zoals de vele duizenden die erlangs liepen, bleven staan en foto’s maakten. Een tijdlang wist vrijwel niemand het. Tot de krant ‘De Limburger‘ op zoek ging en antwoord vond: Jef Bogman, beeldhouwer, schilder en auteur van de carnavalstrilogie Driedagendans. Hoewel hij in zijn jeugd duidelijk aanleg had voor schilderkunst, volgde hij een academische carrière als literatuurwetenschapper en werkte daarnaast als redacteur van een filmvaktijdschrift. Maar na een aantal jaren begon alles wat hij aan beelden bij zijn onderzoek en redacteurschap had opgeslagen toch de kriebelen. Eerst als schilder, daarna als beeldhouwer en vervolgens in een combinatie van beide. Bij alles wat hij maakt zoekt hij de grenzen van de tweedimensionaliteit op: in verf en canvas en vooral in folie, plexiglas en lijm.