Voor de doorgewinterde toerfiets liefhebbers zijn het uitzonderlijke tijden. Fietsen in Frankrijk, Italiƫ en Spanje. Daar heuvel op en af te gaan is voorlopig even niet mogelijk. Maar er zijn alternatieven! Vanuit Maastricht zijn er legio mogelijkheden om de pedalen rond te laten gaan. In het mooie Limburgse heuvelland zijn tal van fietsroutes beschikbaar.

Zie hieronder. Dit met dank aan Raymond Oostwegel, de ontwikkelaar van een fantastische website voor fiets toertochten rondom Maastricht

:Bijvoorbeeld, wat te denken van de ‘Kleine Marmot’. De Marmot in Frankrijk kent u wellicht al. Maar…… ‘de kleine’! Laat u verrassen!

Als je bij de finish van de Kleine Marmot omkeert en de route nog een keer in omgekeerde richting rijdt, kom je in totaal aan 2000 hoogtemeters in 137 km.
Je fietst dan wel de Barakkenberg en Keutenberg omhoog en deze richting is daarom ook heel zwaar.
Als je deze 137 km volbrengt heb je de zwaarste route gefietst die je in Nederland kunt rijden.

Raymond heeft ook een kortere (Marathon)versie van 42,2 km ontworpen, “De Mini-Marmot”,

Ga voor deze en andere routebeschrijvingen naar de website van Raymond Oostwegel: http://www.raymondoostwegel.nl  kies Fietsen en Rubriek B. (vanuit Maastricht e.o.) en klik op Route 10: De Kleine Marmot, alias De Korenwolf.
Op deze site staan nog 71 andere fietsroutes en 29 wandelroutes.

Terug naar ‘home page’